opc_loader

VERSLAG COLOR PARTY

VERSLAG COLOR PARTY

Maandag 25 september 2017 vond de eerste Mikoloro Color Party plaats. Noem het een try-out en de conclusie was dat het goed gelukt is. Het thema was 'achtergronden' en met dat op het oog waren er allerlei materialen te testen die voor het maken van achtergronden handig kunnen zijn. Hier werd uitgebreid gebruik van gemaakt, alhoewel er volgens mij geen enkele achtergrond gemaakt is deze avond. Het gezelschap bestond uit mensen die vooral kleuren in kleurboeken, maar er was bijvoorbeeld ook iemand die de kunstacademie volgt. Nu is het zo dat het onderwerp achtergronden niet alleen bij het kleuren een rol speelt. Ik zie maar al te vaak mensen worstelen met de achtergrond bij een portret. We hadden in de voorbereidingen vooral materialen uitgekozen die gebruikt kunnen worden bij het maken van bijzondere effecten in de achtergrond van een kleurplaat of tekening. Dit zorgde er voor dat de hele avond er vooral geexperimenteerd is met deze bijzondere effecten. 

Zo werd er veelvuldig gebruikt gemaakt van de Molotow maskeermarker. Mensen die aquarelleren kennen maskeervloeistof wel en met de marker van Molotow heb je gewoonweg meer controle. Je kunt er gemakkelijker bijzondere vormen mee 'uitsparen' in je achtergrond. Voor portretten kan het handig zijn om de contouren van een gezicht te beschermen als je bijvoorbeeld de achtergrond met een nat medium wilt behandelen. 

Natuurlijk waren er ook bekende materialen aanwezig, waaronder onze selectie kleurpotloden, inkten en markers. Maar ook de uitgebreide blending oplossingen die vooral voor kleurpotloden veel gebruikt worden en die niet bij iedereen even bekend waren. Ik wist van te voren niet precies wat ik kon verwachten, maar ik heb veel geleerd die avond. Zo was ik erg onder de indruk van de mate waarin sommige mensen systematisch hun hulpmaterialen (kleurenkaarten, etc) organiseren. Maar het was vooral erg gezellig. De avond startte om 19:00 uur en rond 21:30 uur ging iedereen naar huis. De algehele conclusie was dat het goed zou zijn om dit nog een keer te organiseren en dan op een locatie wat hoger in Nederland. Wij pakken dit op en hopen dat de tweede color party nog leuker wordt dan de eerste. 

Terug