opc_loader

W&N MASTERCLASS: NAT-IN-NAT AQUARELLEREN

W&N MASTERCLASS: NAT-IN-NAT AQUARELLEREN

Winsor & Newton is een belangrijke leverancier voor Mikoloro Art Supplies. Zo hebben wij een vrij groot assortiment aquarelverf van Winsor & Newton in het assortiment. En Winsor & Newton maakt niet alleen teken- en schildermaterialen, maar zij leveren ook kennis over deze materialen en de te gebruiken technieken. Zo bieden zij workshops aan winkels zoals ons, maar maken zij ook veel informatiemateriaal voor kunstenaars. Dit doen ze bijvoorbeeld in de vorm van korte video's (Winsor & Newton Masterclasses).

Op het gebied van aquarelverf heeft Winsor & Newton een heel interessante video opgenomen: nat-in-nat technieken met aquarelverf. Het mooie aan deze video is dat het met een heel eenvoudig voorbeeld heel goed aangeeft wat voor additionele effecten deze techniek kan brengen.

De video laat in een paar eenvoudige stappen de essentie van de nat-in-nat techniek zien. In de eerste stap wordt het papier nat gemaakt. Vervolgens wordt kleur aangebracht. Eerst een lichte kleur, daarna een donkere kleur. Doordat het papier al nat is, zie je de pigmenten bewegen. De kleuren gaan in elkaar overlopen. Maar dat is niet alles, wat het voorbeeld ook goed laat zien is dat de pigmenten van de gemengde kleur zich anders gedragen in het water. De kleurnuances die nu ontstaan zijn zo veel complexer dan slechts 2 kleuren!

Mocht je de vloei verder willen beïnvloeden dan zijn er allerlei mediums om dat te bereiken. Arabische gom bijvoorbeeld zorgt dat de vloei beperkt wordt. Dit geeft de kunstenaar meer controle. Ossegal daarentegen breekt de oppervlaktespanning van water en vergroot de vloei.

Terug