opc_loader

VIDEO DEMO LIQUITEX INK!

VIDEO DEMO LIQUITEX INK!

Liquitex Ink! is een professionele acrylverf die zo vloeibaar is dat het zich gedraagt als een inkt. Liquitex Ink! biedt hierdoor een heel erg breed scale aan toepassingsmogelijkheden. Het is bijvoorbeeld erg geschikt voor acrylic pouring (giettechniek). Omdat het zo dun is van zichzelf kun je het direct toevoegen aan een pouring medium. En omdat het een hoog pigmentgehalte heeft heb je maar een klein beetje nodig om het pouring medium op kleur te brengen. Maar pouring is zeker niet het enige wat mogelijk is met Liquitex Ink. Het is ook geschikt voor airbrushing, kalligrafie, stempelen, tekenen met tekenpennen en allerlei schildertechnieken. Zo kan het goed in combinatie met gewone acrylverf gebruikt worden. Enkele voorbeelden:

  • Gebruik Liquitex Ink als dunne verf om een onderschildering te maken (ook geschikt als onderschildering voor een olieverf schilderij)
  • Gebruik Liquitex Ink om kleuren te mengen met gewone acrylverf. Omdat de potjes van Liquitex Ink een pipetje hebben kun je erg gemakkelijk (druppel voor druppel) een kleur vrij precies bijstellen.
  • Gebruik Liquitex Ink om over bestaande lagen acrylverf een dunne glacislaag aan te brengen.
  • Gebruik Liquitex Ink met aquareltechnieken


Van dit laatste heeft Eva een demonstratie opgenomen. In de video laat zij goed zien hoe Liquitex Ink zich deels gedraagt als aquarelverf en deels als gouache. Zeker iets verdund met water kun je vrij eenvoudig een wassing aanbrengen. Het grootste verschil met aquarelverf is dat Liquitex Ink watervast opdroogt. Hierdoor kun zonder de bestaande laag aan te tasten een tweede laag aanbrengen.

Onverdunde dekkende kleuren geven een effect dat lijkt op gouache. Als je juist water toevoegt dan kun heel gemakkelijk extra lagen glaceren en zo kleuren verdiepen en schaduwen aanbrengen. Ook kun je de verf dan (als het nog nat is) gemakkelijk liften en zo foutjes corrigeren.

In het voorbeeld werkt Eva op Clairefontaine PAINT’ON papier. Dat is een mixed media papier dat zeer geschikt is voor Liquitex Ink. Echter, je kunt Liquitex Ink ook op schildersdoek, aquarelpapier of acrylverfpapier toepassen.

Terug